Cred ca stiti deja cei ce ma cunoasteti cat de mult iubesc ciocolata si va puteti imagina ca nu aveam cum sa sarbatoresc altfel decat cu muuuulta si delicioasa ciocolata....
Am de multa vreme in plan aceasta reteta si am gasit acum ocazia perfecta...
Acest tort l-am descoperit intamplator dand click pe o fotografie de care m-am indragostit....si desigur ca am fost extrem de tentata sa-i simt si gustul......iar titlul " The Best Chocolate Cake Recipe {Ever}" te face sa-l doresti pe data...desi fotografiile mele sunt departe de cele ale retetei originale care m-au cucerit....gustul e unul incredibil....va promit :)
Va multumesc tuturor pentru ca mi-ati fost alaturi cu o apreciere, o vorba buna, un gand frumos :) sunteti grozavi bucatarasi dragi :)
La prima vedere mi s-a parut o reteta complicata, insa am descoperit pe masura ce am preparat-o cat este de simpla :)
1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
2. Se tapeteaza o forma( in reteta este prevazuta una de 23 cm in diametru eu am avut una de 26)
3. Se amesteca intr-un vas toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul, sarea si cafeaua pudra.( este bine sa cerneti si faina si cacaoa).
4. Peste ingredientele uscate se adauga cele lichide: laptele, uleiul, ouale, vanilia si se mixeaza foarte bine. Eu am introdus si mixerul vertical pentru o mai buna omogenizare.
5. Din aceasta cantitate se vor coace doua blaturi aproximativ egale.( tapetati formele cu foaie de copt si ungeti deasupra cu putin ulei si apoi pe margine). La mine blaturile au fost gata in 15 minute, va sugerez sa verificati cu scobitoarea.
6. Se scot blaturile se lasa la racit in forma zece minute apoi se desprind cu grija. Vor trebui sa fie bine racite pe un gratar.
7. Se ung blaturile cu crema de ciocolata.
8 Crema de ciocolata:
9. Se cerne cacaoa intr-un bol si apoi se mixeaza cu untul moale( atentie, nu topit).
10. Adaugam zaharul si dupa fiecare cana de zahar o lingura de lapte si procedam asa pana punem tot zaharul si tot laptele.
11. Dupa fiecare lingura de lapte vom da mixerul pe viteza mare( turbo) pentru cateva secunde.
12. se pune si vanilia si apoi pudra de cafea.
13. Dava vi se pare crema foarte densa, mai puteti adauga lapte, lingura cu lingura pana veti obtine consistenta dorita.
14. Daca vi se pare prea umeda crema, mai adaugati zahar pudra si procedati in acelasi mod de mai sus.
15. Lasati tortul la frigider pana se intareste crema foarte bine. Veti vedea ca blatul va deveni perfect cu cat va sta mai mult la rece( minim 6 ore) fara sa fi fost nevoie de insiropare.
Tortul acesta delicios merita probat mai ales intr-o ocazie speciala :)
Imi cer scuze ca pozele nu sunt foarte reusite insa imi lipseste din dotare un aparat profi...poate se indura Mosu' bun anul acesta...:)
Reteta originala este aici:
http://addapinch.com/cooking/2013/01/25/the-best-chocolate-cake-recipe-ever/#.Uo5IGBxn1xl
1
Eu am modificat foarte putin cantitatile in sensul in care am renuntat la o parte din zahar si am mai adaugat putina faina si desigur am transformat totul in grame