Tort de ciocolata cu trufe

de leoflori in Torturi, 10 Iul 2009 | 15285 vizualizari

 

ciocolata+ciocolata+ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt.blat : ( tava rotunda de 23 cm inalta-peste 15 cm sau 2 tavi 23/8) 315 gr.faina 
  • 226 gr.unt la temp.camerei
  • 400 gr.zahar
  • 3 oua mari
  • 240 ml.lapte
  • 120 gr.ciocolata amaruie
  • 30 gr.cacao
  • 240 ml.apa clocotita
  • 2 lgte praf copt
  • 1 lgta bicarbonat
  • 1/4 lgta sare
  • 2 lgte esenta vanilie 
  • Crema ganache : 300 gr.ciocolata amaruie
  • 300 ml.frisca lichida
  • Trufele : din aceesi compozitie de crema ganache. 
  • Glazura : 100 gr.ciocolata amaruie
  • 200 ml.frisca lichida.
  • 1 lgta esenta rom.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu trufe:

 Blatul: Amestecam ciocolata cu cacao si turnam apa clocotita peste ele. Amestecam usor pana se topesc.
Amestecam faina + praf copt + bicarbonat + sare.
La mixer frecam untul spuma si treptat adaugam si zaharul. Mixam cca 3 minute.
Adaugam ouale, unul cate unul si esenta de vanilie.
Punem laptele si amestecul de faina, in reprize.
La sfarsit adaugam ciocolata + cacao topite.
Pregatim tava pt.copt, turnam compozitia si coacem 35-45 minute.(proba scobitorii).
Lasam la racit 15-20 minute inainte sa scoatem din tava.
Inainte de a pune crema trebuie sa fie complet racit.
Crema:
Frisca + cioco le topim la bain marie, amestecand usor.
Punem la rece 5-6 ore (peste noapte).
Apoi batem crema cu mixerul pana devine spumoasa.
Glazura :
 Topim ingredientele la bain marie , lasam putin la racit si turnam pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu trufe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Donauwellen - Valurile Dunarii