Tort de ciocolata cu prune uscate

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 6542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr prune uscate, fara samburi, injumatatite
  • 50 ml coniac
  • 25 gr pudra de cacao
  • 100 gr ciocolata amaruie, tocata marunt
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 albusuri de ou
  • 85 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu prune uscate:

Pune prunele intr-un vas, toarna deasupra coniacul si lasa-le sa stea 1-2 ore pana cand coniacul a fost absorbit.
Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm.

Intr-un vas pune pudra de cacao, ciocolata, untul, 130 gr zahar si 100 ml apa fierbinte si incalzeste-le, amestecandu-le, pana cand obti o compozitie omogena.Lasa compozitia sa se raceasca putin.

Bate albusurile spuma, adauga zaharul ramas si bate-le din nou.Cerne faina si scortisoara, apoi inglobeaz-o usor in albusuri, folosind o lingura de metal.Inglobeaza si amestecul cu ciocolata, apoi toarna compozitia obtinuta in tava pregatita.Aranjeaza deasupra prunele (acestea se vor scufunda in timpul coacerii), stropeste tortul cu coniacul ramas de la prune si coace-l 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata