Se poate consuma in Faza Croaziera (fara fructe), Consolidare, Stabilizare definitiva.
Crema:
Punem 400 ml lapte degresat intr-o craticioara pe foc mic. Intr-un bol amestecam restul de 100 ml lapte cu budinca de cacao si indulcitorul. Cand laptele de pe foc este fierbinte, se toarna amestecul de budinca si se amesteca incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La final adaugam o fiola esenta de rom si acoperim crema cu folie alimentara pentru a nu forma acea crusta deasupra. Se lasa la racit timp in care ne vom ocupa de blat.
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul, cola zero si esenta de rom, apoi se adauga pe rand ingredientele uscate(tarate de ovaz, grau, cacao, praf de copt, lapte praf degresat, amidon si ness), mixand la viteza mica. Adaugam albusurile si amestecam usor cu o spatula pana la incorporare. Impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam prima parte din compozitie si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Lasam prima foaie de blat la racit si procedam la fel si pentru celelalte doua.
Asamblare:
Pe un platou punem prima foaie de blat, o insiropam (pentru sirop, amestecam 150 ml apa cu indulcitor si esenta de rom), punem 1/2 din crema, 1/2 din fructe, al 2-lea blat pe care il insiropam, restul de crema si de fructe si terminam cu ultimul blat insiropat. Glazura: Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si o amestecam cu 2-3 linguri de lapte degresat. Adaugam glazura imediat peste tort.
Se pastreaza la frigider.