Tort de ciocolata cu cafea

de Oana in Torturi, 18 Ian 2014 | 4782 vizualizari

 

Cu intarziere, iata si tortul pregatit pentru ziua lui Vlad, Mare parte din produse au fost oferite de Dr,Oetker, un cadou inspirat pentru Craciun. Cacao, decoratiuni inimioare, esente, pliculete cu creme, zahar vanilat, praf de copt si multe altele, impreuna cu o reteta de tort, toate au fost binevenite. Multumesc inca o data Dr.Oetker!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 80 gr cacao Dr.Oetker
  • 400 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita praf de copt Dr.Oetker
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu Dr.Oetker
  • 125 ml ulei
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 125 ml cafea proaspata fara cofeina
  • Crema:
  • 2 plicuri crema de cafea Dr.Oetker
  • 450 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de cafea Dr.Oetker
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida hulala
  • nuca de cocos verde
  • creioane cu glazura Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu cafea:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Pentru blat, ingredientele uscate (faina, zahar, cacao, praf de copt si bicarbonat) se cern impreuna si se pun separat intr-un castron, apoi se amesteca cu un telul . Ingredientele lichide (si ouale) se amesteca in robotul de bucatarie, apoi se incorporeaza putin cate putin din amestecul uscat, mixand la viteza mica.

Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt (20 x 30 cm) si se rastoarna amestecul pentru blat. Se coace la foc mediu 35 de minute si se verifica cu scobitoarea. Se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate blatul pe un grilaj, se dezlipeste hartia de copt cu grija si se lasa blatul la racit. Eu am facut blatul cu o zi inainte si l-am lasat apoi in tava, invelit in folie alimentara, la rece in balcon.

Se prepara siropul de apa cu zahar, se lasa la racit si apoi se adauga esenta de cafea.

Se prepara crema de cafea conform instructiunilor de pe plic.

Asamblare si decorare tort:

Se taie blatul in doua parti egale, pe orizontala. Se insiropeaza cu grija fiecare foaie. Se imparte crema in doua, cu jumatate se unge prima foaie, se adauga a doua, iar cu restul de crema se imbraca tortul.

Vlad a vrut un teren de fotbal, asa ca am tapetat cu nuca de cocos verde si am decorat cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar