Tort De Ciocolata - Amandina

de marinicayou10 in Torturi, 15 Dec 2014 | 7951 vizualizari

 

Special pentru toti iubitorii de ciocolata si amandine :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita nes,
  • o lingura esenta de rom,
  • 1 plicuet praf de copt,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • Un pachet si inca jumatate de unt sau margarina Unirea pentru prajituri
  • 3 linguri cacao,
  • 2 lingurite nes,
  • o lingura esenta de rom,
  • o cana de zahar,
  • 100 ml frisca lichida
  • Siropul
  • o cana de apa, 4 linguri zahar,
  • o lingurita nes,
  • o lingura esenta de rom.
  • Glazura:
  • jumatate de pachet de unt,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort De Ciocolata - Amandina:

Blatul:

Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nesul si batem foarte bine. Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca, apoi il taiem.

Crema:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacao, ness si esenta si mixam bine, bine de tot pana obtinem o crema. Adaugam putin cate putin frisca lichida si mixam pana o incorporam pe toata.

Siropul: 

Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nesul

Glazura: 

Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.

Dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu sirop, adaugam crema, iar o felie de blat, insiropam, crema si iar blat insiropat. Cat este putin calduta glazura si moale, vom turna pe tort si lasam sa curga putin pe margini. Nivelam frumos deasupra, ornam cu frisca, cacao si cateva boabe de visine din visinata si dam la rece :)

Pur si simplu delicios :) Pofta buna si spor la treaba ;)


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort De Ciocolata - Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina