Tort de ciocolata

de lory_andronache in Torturi, 11 Aug 2013 | 3722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • - 5 oua
  • - 1 cana faina
  • - 1 cana zahar
  • - 1 praf de scortisoara
  • - 1 plic praf ciocolata calda
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • Ingrediente crema cu iaurt (1):
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic praf crema de vanilie
  • - 2 iaurturi cu fructe
  • Ingrediente crema (2):
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic praf crema de vanilie (sau orice alta crema doriti)
  • - 1 plic praf ciocolata calda
  • Ingrediente crema de ciocolata (3);
  • - 400 gr (2 tablete) ciocolata de menaj
  • - 5-6 lingurite lapte sau apa
  • - 2 lingurite unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Mod de preparare blat

Ouale se pun intr-un bol impreuna cu zaharul si se amesteca cu mixerul pana ce se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga faina amestecandu-se in continuare. Se omogenizeaza compozitia dupa care se adauga praful de scortisoara, plicul de zahar vanilinat si plicul praf de ciocolata calda. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava rotunda sau o cratita tapetata cu hartie de copt. Pentru a se lipi hartia de copt de tava aceasta se va unge cu putina margarina. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 170 de grade si se lasa acolo timp de 20 de minute. In tot acest timp, usa cuptorului nu se va deschide pentru a nu se lasa blatul si pentru a nu ramane crud la mijloc. Verificarea gradului de coacere a blatului se face prin inteparea acestuia cu ajutorul unei scobitori. Daca pe blat apar urme de aluat atunci vom sti ca acesta nu este copt si va mai trebui tinut la cuptor. Insa daca pe scobitoare nu se gaseste aluat, inseamna ca blatul este gata si poate fi lasat la racit.

Mod de preparare crema cu iaurt: 

Intr-un bol se adauga laptele impreuna cu continutul unui plic praf crema de vanilie. Acestea se amesteca pana ce se vor omogeniza si vor avea consistenta unei creme mai groase. Dupa ce au fost amestecate ingredientele se vor adauga cele 2 iaurturi.

Modul de preparare al cremei numarul 2 este la fel ca si cel al cremei cu iaurt numai ca in loc de iaurt se va adauga plicul praf de ciocolata calda.

Mod de preparare crema de ciocolata:

Se iau 2 craticioare: una mai mare si una mica. In cea mare se adauga apa si pune pe foc pentru a se incalzi iar in cea mica se va introduce ciocolata taiata cubulete, laptele si untul. Craticioara mica va veni inauntrul celei mari, procedeu numit Bain-Marie.

Ingredientele se vor amesteca pana ce vor deveni o pasta nici prea groase, nici prea subtire.

Blatul de tort se va taia in 3 felii egale ca marime si dimensiune peste care se va turna un sirop format din apa si zahar. Treptat se vor pune cremele pe fiecare felie in parte. 

Crema de ciocolata se va adauga deasupra tortului urmand a fi puse celelalte decoratiuni care vor fi alese in functie de preferintele fiecaruia.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata Tuxedo