Bine v-am regasit!!!!!
Dupa o scurta pauza, am dorit sa va incant cu un desert dulce!
Dar rasfoind peste pozele facute am dat si peste acest tort , pe care din lipsa de timp( nu stiu cine nu se plange de lipsa de timp?! ) nu am ajuns sa-l postez.
Insa....mai bine mai tarziu decat niciodata.....!!!!!
Este o reteta foarte veche, preluata dintr-o carte care dateaza dinainte de revolutie!
Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20-30 minute pe marginea aragazului, insa eu l-am asezat deasupra altei cratite (bain-marie), dar la foc foarte, foarte mic si il luam din cand in cand de pe foc. Se adauga faina amestecata cu cacao (care au fost in prealabil cernute prin sita), apoi albusurile spuma se incorporeaza usor.
Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si presarata cu faina. La acest blat nu se foloseste nici praf de copt, nici amoniac. Se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute.
Pentru pregatirea cremei se freaca untul spuma, apoi se continua cu zaharul, dupa care se adauga cacaoa.
Blatul se taie in doua, se aseaza intre ele un strat de crema, iar cu restul se imbraca tortul in intregime.
Se decoreaza dupa bunul plac.