Acest tort l-am facut copilasilor mei de 1 iunie... :) Din pacate, nu am reusit sa fac poze si in sectiune...
Ornamentele
Pt ursuleti : 30 g ciocolata amaruie se topesc la microunde ori la baie de aburi, se varsa in forme de briose, si se introduc la congelator pana se intaresc.
Melcii, floricelele si puiul : caramelele se incalzesc cateva secunte la microunde cat sa se inmoaie si sa se poata modela usor. Atentie! Se intaresc la loc repede, asadar, se modeleaza caramelele una cate una.
Norisorul pe care stau ursuletii : 50 ml frisca lichida rece, de la frigider, se mizeaza pana rezulta o frisca tare care nu cade de pe tel, se pune intr-un sprit si se „deseneaza un norisor” :)
Cremele ganache
In doua craticioare se pun cate 200 ml frisca lichida si 50 g unt. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga intr-una ciocolata alba rupta bucatele si in cealalta cea neagra, de asemenea, tot rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora, apoi se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.
Blatul
Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie cu siropul de ananas.
Glazura
Frisca si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata si se lasa la racit.
Asamblarea
Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o spatula crema neagra. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta 2/3 din crema alba peste care se aseaza bucatele mici de ananas. Se aseaza si a treia felie si, cu restul de crema alba ramasa se imbraca tortul (intr-un strat subtire).
Cand incepe sa se ingroase putin crema pt galzura, aceasta se intinde usor, cu o spatula, pe fata superioara a tortului si se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga ornamentele.