Acest tort pot sa-l consider o premiera! Este facut in mare parte de fiica mea Andrada :X . !!!!!! ( sunt foarte mandra de ea!)
Cuptorul se incinge la foc potrivit( 175-180 grade).
Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata adaugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata de faina. Separat mixam albusurile pe care le adaugam treptat amestecand incet cu o lingura de lemn. Se toarna aluatul intr-o forma cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de cca. 30 de minute(sau pana trece testul scobitorii)
Intre timp pregatim crema:
Crema mascarpone impreuna cu 2-3 linguri de zahar pudra se bate cu mixerul . Foile de gelatina se dizolva la bain-marie (dar sa nu dea in clocot) si amestecam cu crema mascarpone. Se bate frisca lichida, iar cand este gata adaugam cu o lingura in compozitia cu gelatina si amestecam pana se omogenizeaza. Se adauga apoi intreaga cantitate de frisca, amestecand usor .
Blatul se taie in doua. Blatul inferior se insiropeaza( eu nu am insiropat cu apa si zahar, am folosit lapte pentru a nu fi prea dulce pentru copii) si ungem cu jumatate din cantitatea de crema . Capsunile le spalam, le curatam de codite si le asezam pe prosoape de bucatarie pentru a absoarbe plusul de apa. Le asezam in crema asezata pe blat( trebuiau sa fie mai numeroase in crema dar soricecul cel mic pe nume Andrada, a tot gustat:))!, dupa care peste ele asezam cealalta jumatate de crema.La final asezam blatul superior peste compozitie.
Pentru ornat:
Se bate frisca lichida cu un plic de intaritor de frisca, urmand instructiunile de pe plic. Se acopera tortul cu frisca si se decoreaza dupa cum doriti.......in cazul nostru cu bombonele sidefate si sos desert de ciocolata. Tortul a fost decorat bineinteles tot de Andrada!!!
Se lasa la frigider 2-3 ore, inainte de a fi servit.