Tort de capsuni acoperit cu ciocolata

de Alina26 in Torturi, 6 Mar 2013 | 4024 vizualizari

 

Acest tort e pentru prima data cand l-am facut....E foarte usor de pregatit 15 minute,mai ales ca nu trebuie blat :),.....dar se lasa 12 ore la rece....:)...sper sa va placa.
Imi pare rau ca nu am mai multe poze ...poate se intelegea mai bine,dar sper sa va iasa.:):)......cu prima ocazie am sa pun si alte poze;);)

 

INGREDIENTE

  • 35-40 piscoturi
  • 700g capsuni
  • 20g unt
  • 500 ml spantana pentru frisca
  • o esenta de vanilie

Glazura

  • 300g ciocolata amaruie
  • o cescuta de cafea
  • 2 linguri esenta rom

Decorarea

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150g migdale fasii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni acoperit cu ciocolata:

Ungeti o tava rotunda de 22 cm diametru,cu unt.Rupeti piscoturile in trei parti si lipiti pe peretii si fundul tavii cu piscoturi.(trebuie sa impartiti piscoturile in 3,dupa ce le-ati rupt.)

Spalati capsunile si 250 g le dati prin blender,iar acest "pireu" de capsuni obtinut il dati printr-o sita ca sa eliminati semintele.Taiati restul capsunilor felii.Faceti frisca din 500 ml smantana si esenta de vanilie,adaugati "pireul" de capsuni si feliile de capsuni.

Varsati jumatate din compozitia obtinuta in tava cu piscoturi,apoi acoperiti cu alte piscoturi,puneti cealalta jumatate de compozitie si acoperiti cu restul piscoturilor (fiind ultimul),Daca mai e nevoie de piscoturi mai rupeti.Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si puneti o farfurie peste.Lasati la frigider 12 ore.

Dupa ce au trecut 12 ore (rasturnati tortul pe un platou),pregatiti glazura:rupeti ciocolata bucatele si dati-o intr-o craticioara cu romul si cafeaua.Cand s-a topit ciocolata luati de pe foc si adaugati rand pe rand bucatele de unt si bateti cu mixerul,pana devine putin lichida.

Pregatiti si migdalele...le puneti intr-o tigaie si le prajiti pana devin aurii.Lasati sa se raceasca.Faceti frisca.

Acoperiti complet tortul cu glazura obtinuta si acoperiti lateralele  cu migdale,ajutati-va de o lingura de lemn.Puneti tortul in frigider pentru o ora.

Inainte sa il serviti il decorati cu frisca.....sau cu ce doriti,la placerea fiecaruia. Sper sa va placa. :):)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni acoperit cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (8)

Rocsi 1

06.03.2013, 21:05

Ce tort frumos.Bine ai venit la noi!

mamaieelena 1

06.03.2013, 21:42

place

Alina26 1

07.03.2013, 10:00

Va multumesc!!!!
Da da se leaga....al meu a ramas intreg...adica nu a cazut dar ca sa fiti mai sigura poti sa pui si gelatina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Chitara