Blat :
Sirop :
Decor :
Pentru blat : Topim ciocolata pe baie de aburi si lasam deoparte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin spuma, adaugam lichiorul de cafea si ciocolata topita si racorita .Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam la crema de galbenusuri.
La final punem faina amestecata cu praful de copt, omogenizam si turnam in forma de tort (d=25 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la copt pentru cca 25 minute; facem testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul din forma de tort si il taiejm in doua.
Pentru sirop: amestecam cele doua ingrediente; insiropam cele 2 blaturi si mai lasam cam 3 linguri de sirop deoparte pentru piscoturile de la final.
Pentru crema : Gelatina o hidratam in 100 ml apa pentru 10 minute.Intre timp, mixam iaurtul, mascarpone, zaharul pudra si lichiorul de cafea. Gelatina o topim foarte putin pe foc mic iar in ea punem 2 linguri de crema de iaurt cu mascarpone si amestecam bine de tot; aceasta compozitie destul de fluida o incoproram la crema si amestecam bine; dam la frigider pentru 15-20 minute, timp in care crema se va intari.
Intre timp, batem frisca tare si lasam deoparte 5 lg mari de frisca.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem crema de la frigider si in ea adaugam frisca batuta spuma tare.
Omogenizam si asamblam tortul in forma cu margini detasabile astfel: punem 1/2 blat insiropat - 1/2 crema - 1/2 blat insiropat - 1/2 crema si dam la frigider de seara pana dimineata.
Pentru decor : taiem marunt 5 bucati piscoturi si le stropim cu restul de sirop ramas .
Formam cateva moturi de frisca , in varful lor asezam cate o bomboana de ciocolata iar in mijloc asezam piscoturile insiropate.
Super tort de cafea cu lichior de cafea :P
Sursa Laura Sava .
Absolut delicios !