Salamul de biscuiti este unul dintre deserturile noastre preferate. Am schimbat putin ingredientele si "modul de prezentare". Si, daca tot era Halloween, l-am si ornat ca atare.
Pentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat.
Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam cacaoa si amestecam in continuare.
Separat, rupem biscuiti bucatele potrivite si-i inmuiem cu cafea. Incorporam biscuiti in crema si ii omogenizam bine. Pastram separat 2-3 linguri de crema.
Intr-un vas rotund de aprox 18 cm asezam compozitia astfel: 1/2 din crema, fulgii de cocos, ciresele din dulceata si restul din crema.
Ne asiguram ca sunt asezate uniform si bagam la frigider pentru 2-3 ore sau pana se intareste bine tortul.
Scoatem tortul din tava si ornam cu crema pastrata. Mai lasam la frigider cat sa se intareasca crema de deasupra si apoi glazuram.
Dupa ce s-a intarit si glazura, ornam dupa preferinta.
Serviti cu placere
1
eu am folosit glazura "la plic", dar la fel de bine putem folosi glazura facuta in casa, sau putem lasa numai cu crema pastrata separat.