Tort de biscuiti cu cafea

de Lavinia in Torturi, 25 Noi 2012 | 55162 vizualizari

 

Tortul de caramel s-a terminat mult prea repede din cauza musafirilor si nu ne puteam lasa fara ceva dulce duminica...

 

INGREDIENTE

Blatul de baza:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa rece
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 450 g biscuiti

Sirop pentru blatul de baza:

  • 150 ml apa
  • 1 pliculet de ness
  • 1 lingurita zahar vanilat

Crema de cafea:

  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 3 lingurite de ness
  • 2 plicuri zahar vanilat

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata+2-3 linguri frisca lichida
  • 200 g unt
  • 30 g cacao
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru insiropat biscuitii:

  • 350-400 ml cafea tare+1 lingura de zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 50-60 ml frisca lichida
  • 2-3 patratele ciocolata alba cu capuccino rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu cafea:

Prima data pregatim blatul de baza.Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra,galbenusurile ,apa,uleiul si cacaua amestecata cu faina.

Tapetam o tava de de 35/25 cm cu folie si dam la cuptor pentru 20 de min(testul scobitorii)

Pentru crema de cafea punem laptele la fiert,mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si laptele fierbinte in fir subtire.Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.Batem untul spuma cu zaharul pudra,adaugam treptat din crema racita ,nessul si zaharul vanilat.

Insiropam blatul cu ness dizolvat in apa si adaugam crema de cafea.Dam la rece pentru 30-40 de min.Intre timp ne apucam de crema de ciocolata.

Topim ciocolata cu frisca lichida si o lasam la racit.Batem untul spuma cu zaharul pudra,adaugam ciocolata racita,cacaua si esenta de rom.

Peste crema de cafea punem un rand de biscuiti inmuiati in cafeaua tare(10-12 secunde/biscuite) un rand de crema de ciocolata ,iar biscuiti si tot asa pana terminam.

Imbracam tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu ciocolata rasa.Daca il faceti de seara cum am facut eu il lasati la frigider pana a 2 a zi.

A fost perfect pentru micul dejun alaturi de o cafea cu lapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Mery75 1

14.01.2013, 15:23

cate randuri de biscuiti?

Mery75 1

14.01.2013, 15:24

In cate portii se imparte crema?
Multumesc anticipat.

Lavinia 1

14.01.2013, 17:33

Depinde de marimea tavii. eu am avut o tava 30/20 cm si 6 randuri de biscuiti+blat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti