Tort de afine cu mure

de papabundetot in Torturi, 20 Iul 2014 | 5339 vizualizari

 

Astazi este sarbatoare,este Sfantul Ilie,asa ca,nu puteam lasa sa treaca aceasta zi fara a oferi celor sarbatoriti si un tort.M-am gandit la un tort de afine cu mure,pentru ca vazusem zilele trecute o reteta de blat pe care imi doream sa o incerc,asa ca a fost destul de simplu sa ma decid asupra acestei retete.Piata e plina de afine,de cultura dar si de padure (eu le prefer pe cele de padure) asa ca am profitat si eu de acest fapt si v-am pregatit un delicios tort :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 200 gr oua (4 buc)
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar (tos+vanilat)
  • 200 gr faina
  • Pentru crema:
  • 400 gr afine de padure
  • 2 linguri de zahar vanilat
  • 400 gr iaurt 0% grasimi
  • 6 foi de gelatina
  • mure si frunze de menta pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de afine cu mure:

Blatul: Mi s-a parut tare interesanta aceasta reteta de blat,pentru faptul ca toate cantitatile de ingrediente sunt egale,asa ca,va sfatuiesc ca mai intai sa cantariti ouale (3-4) si in functie de cat cantaresc ele sa stabiliti gramajul celorlalte ingrediente.

Untul la temperatura camerei l-am pus intr-un bol si l-am mixat cu zaharul pana cand s-a format o crema,moale si pufoasa,am adaugat apoi pe rand cate un ou,mixand din nou dupa fiecare si la urma am adaugat faina cate 2-3 linguri odata,mixand de asemenea dupa fiecare adaugare. Blatul astfel obtinut l-am pus intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si l-am dat la copt la foc mic pana cand a trecut testul cu scobitioarea. Am lasat apoi blatul sa se raceasca complet si am trecut la crema.

Crema: Am pus intr-o craticioara afinele de padure spalate bine,am adaugat peste ele 2 linguri zahar vanilat si le-am pus la foc,unde le-am lasat sa fiarba aproximativ 10 minute.gelatina am inmuiat-o in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi inainte de a stinge focul la afine,am adaugat-o acolo,am amestecat bine si am luat cratita deoparte pentru a se raci putin.Am adaugat peste afine iaurtul,am blenduit bine amestecul pana cand s-au maruntit afinele bine si am obtinut o pasta fina.Am adaugat peste blatul racit,aceasta crema si am dat tortul la firgider cateva ore pentru a se raci si pentru ca gelatina sa isi faca treaba.

Am ornat tortul cu mure,afine si frunze de menta si l-am presarat cu zahar pudra pentru contrast.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de afine cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si ananas