Tort cu visine

de Bunica in Torturi, 9 Ian 2017 | 3498 vizualizari

 

Un tort pregătit pentru noaptea dintre ani.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri făină
  • Crema cu ciocolată albă
  • 200 g. ciocolată albă
  • 200 ml. frișcă lichidă
  • 250 g. mascarpone
  • estență de vanilie
  • Cremă de ciocolată cu lapte
  • 200 ml. frișcă lichidă
  • 250 mascarpone
  • siropul lasat de vișinele decongelate
  • 300 g. vișine
  • Ornat
  • 200 ml. frișcă
  • 3 linguri zahăr farin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Am folosit o tavă de copt dreptunghiulară, cu inel detașabil.

Blatul

Se mixează ouăle cu un praf de sare si zahărul. Când compoziția stă pe teluri, se scot telurile .

Adaugă făina si aromele, amestecând compoziția cu o spatulă ușor până la omogenizare.

Tapetăm forma cu hârtie de copt, turnăm compozitia și dăm la cuptorul încins la 170 grade C.

Controlăm coacerea, făcând testul cu scobitoarea. Când blatul este copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Crema de ciocolată albă

Ciocolata albă si frișca se pun intr-un vas pe foc. Când frișca ajunge la punctul de fierbere, se stinge focul și se amestecă energic până la omogenizare.

Mascarponele se mixează bine, ciocolata se toarnă în fir subțire peste mascarpone și vanilia mixând în continuare.

La fel se procedează și cu crema de ciocolata cu lapte.

Blatul se taie în două. Primul blat se pune pe un platou.

Se insiropează cu sirop de la vișine, crema de ciocolată albă, un rând de vișine, crema de ciocolată cu lapte și al doua parte de blat.

Se mixează frisca cu zahărul farin.

Îmbracă tortul în friscă și ornează-l după propriul gust.

 

 

 

TIPS-URI

1

vișinele se pun la dezghețat cu o seară înainte, într-o strecurătoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Be My Valentine