sursa ancuta>:D
Blat
Crema
Decor
BLATUL-topim ciocolata(la microunde)Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase.
Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri.
La final adaugam spuma de albusuri,dupa care adaugam ciocolata topita,amestecam usor cu o paleta.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o tava micuta) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
CREMA-prunele curatate de samburi le punem la fiert impreuna cu vinul,apa si visinata.
lasam sa fiarba pana se inmoaie prunele,apoi oprim focul si pasam.
Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece,timpt de 5 min dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam gelatina cu piureul de prune cald si dam la racit.
Cand s-a racit adaugam frisca batuta amestecand usor.
Blatul il taiem in 2 sau il lasam asa,il asezam in tava cu inel detasabil.
Insiropam(eu l-am insiropat cu 2 linguri de visinata si un pic de apa)adaugam trei sferturi de crema,a 2 foaie, insiropam si punem restul de crema.
Dam la frigider pana se intareste complet si decoram cu ciocolata topita si alune maciante.