Tort cu piscoturi

de ralu_ca in Torturi, 11 Ian 2013 | 19017 vizualizari

 

Este un tort delicios si foarte usor de preparat.
Piscoturile facute in casa de soacra-mea sunt cele mai potrivite, dar cum nu toata lumea are o soacra aproape, sunt foarte bune si cele din magazin..
Este tortul pe care toata lumea l-a apreciat.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 4 pachete de piscoturi ( eu am folosit piscoturi de casa )
  • Pentru crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 16 linguri de zahar si 1 plic zahar vanilat
  • 1 litru lapte dulce
  • 8 linguri faina
  • Pentru crema de unt:
  • 1 pachet margarina Rama sau unt
  • 1 plic zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 fiole esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 500 g srafide
  • putin coniac sau whisky
  • 500 g nuca coapta si macinata ( un castron mare )
  • Pentru glazura:
  • 4 - 5 lingurite zahar
  • 1 pachet cacao
  • 2 tablete ( cuburi ) ciocolata menaj rasa
  • 1/2 cescuta lapte dulce
  • un cubulet mic margarina (unirea )
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi:

Crema de vanilie: Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, zaharul si faina, dupa care adaugam si laptele amestecand continuu, apoi se fierb la foc potrivit. Lasam sa se raceasca.

Crema de unt: Intr-un castron mare se amesteca cate o lingura de crema de vanilie ( dupa ce s-a racit ) cu margarina si zaharul pudra putin cate putin pana devine o pasta uniforma. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si de vanilie, apoi  stafidele ( care au stat jumatate de ora inmuiate in coniac sau whisky ). La final se adauga nuca  ( un castron ) coapta si data prin masina. Daca vi se pare ca este mai vascoasa compozitia, se bat albusurile spuma si se amesteca in crema (doar daca e necesar)

Intr-o cratita intinsa si unsa cu putina margarina, asezam pe “fundul” ei piscoturile si pe margine (asa cum se vede in pozele atasate), dupa care punem un strat de crema, din nou piscoturi pe care le ungem cu putin coniac sau whisky, din nou crema, piscoturi. Cratita se acopera cu folie de protectie si se baga la frigider pana a 2 a zi.

A 2 zi, platoul pe care asezam tortul il punem ca si capac pe cratita, dupa care intoarcem cratita si apare tortul ( conform imaginilor ). Glazura  se prepara intr-un ibric potrivit.

Zahar, cacao, ciocolata rasa si putin lapte ( jumatate de cescuta ). Se amesteca toate acestea pe foc, adaugand si cubuletul de margarina  si daca e nevoie , ca sa devina fluida si laptele ramas. Apoi glazura fierbinte se toarna pe tort si pe deasupra bomboane de ornament.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu martipan