Blaturile:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma impreuna cu indulcitorul.
Adaugam pe rand galbenusurile si mixam. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o lingura de lemn turnand amidonul amestecat cu praful de copt.
Impartim compozitia obtinuta in 2 parti egale in boluri diferite.
Intr-un bol adaugam esenta de vanilie, pentru blatul alb, iar in cealalta compozitie adaugam esenta de rom si 2 lingurite de cacao., pentru cel negru.
Tapetam o tava rotunda(cu diam de 22cm am avut eu) si turnam compozitia de cacao. Dam la cuptor pentru aprox.10-15 minute la foc potrivit. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem blatul, il lasam la racit si turnam compozitia de vanilie si o dam la cuptor tot pentru 10-15 min.
Pregatim crema:
Intr-un bol mixam branza cu laptele, cacao, indulcitor si esenta de rom.
Dupa ce blaturile s-au racit punem blatul de cacao pe o tava, il insiropam cu sirop (amestecam apa, indulcitor si esenta de rom), adaugam 1/2 din cantitatea de crema, acoperim cu blatul de vanilie(apa, indulcitor, esenta de vanilie) si acoperim cu restul de crema.
Dam la frigider dupa care il servim.