Tort cu nuci, fără făină

de Xandrinne in Torturi, 10 Sep 2012 | 10366 vizualizari

 

Reteta e din "Lumea femeilor"; eu am injumatatit cantitatile, nefiind sigura de ceea ce va iesi. Va prezint cum am lucrat eu-pentru un tort mai mare dublati.

 

INGREDIENTE

  • 125 g nuca macinata,
  • 100 g zahar,
  • 50 ml apa,
  • 4 oua,
  • 1,5 - 2 linguri cacao,
  • vanilie,
  • 200 g frisca,
  • zmeura (fructe si ciocolata rasa pentru decor).
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci, fără făină:

Punem intr-o oala cu fund dublu nuca, zaharul si apa si amestecam usor. Punem oala pe foc  (lucrati la bain marie) si amestecam pana se topeste zaharul. Lasam sa se racoreasca.

In compozitia rece amestecam galbenusurile, vanilia si cacaua. Separat batem spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luat din cantitatea totala), apoi le incorporam usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu nuca.

Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si nivelam.

Coacem la foc mic, cca o ora. Faceti testul scobitorii.

Scoatem blatul, cu grija, dupa ce s-a racit (!) pe un platou. Eu am pus deasupra frisca, zmeura si am presarat putina cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci, fără făină" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca