Blatul 1
Crema
Glazura
Blatul 1
Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata.
Se tapeteaza o tava de sticla termorezistenta (cu dimensiunile de 20/30 cm) cu hartie de copt , se toarna compozitia si se coace la 160 de grade 30 de minute.
Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Blatul 2
Cele 4 albuse se bat spuma cu putina sare; se adauga cele 2 linguri de apa, apoi zaharul si se mixeaza bine.
Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se coace la fel ca primul blat intr-o tava de 20/30 cm la 160 de grade cca 35 de minute sau se face proba cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra; se adauga cele 2 galbenusuri ramase de la primul blat si 2 linguri de cafea naturala.
Nuca se taie marunt( eu am o masina speciala pentru taiat nuca mai mare , pe care o folosesc la cataief si caramel cu nuca) si se prajeste putin in tigaia de clatite( fara ulei) , doar cat se primeasca gust de prajit.
Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga la crema de unt impreuna cu putina esenta de rom.
Se aseaza pe un platou dreptunghiular blatul cu nuca, apoi crema de un si blatul alb.
Se decoreaza cu frisca si nuca macinata marunt.
Daca nu avem frisca se poate glazura.
Glazura
Se fierb intr-o craticioara zaharul , cacao cernuta si apa pana se ingroasa putin.
Se adauga unt putin mai mult decat o nuca, se amesteca si se toarna peste prajitura.
Pofta buna!