Sezon de vitamine, sezon de ...bunatati. Aveam o pofta disperata dupa un tort cu fructe de padure :P
Iata si deliciosenia!
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se intaresc si se transforma intr-o bezea. Se adauga galbenusurile, se amesteca si se adauga faina si cacaoa. Se amesteca usor cu lingura si se toarna compozitia intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Se da la cuptor pentru vreo 30 min, se face proba scobitorii.
Intre timp, punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.
Punem la fiert apa cu zaharul pentru a obtine un sirop. Dupa ce a fiert, dam deoparte sa se raceasca.
Fructele se spala bine si se curata de eventuale codite sau frunze.
Iaurtul se amesteca cu mascarpone si cu zaharul pudra. Impartim aceasta compozitie in doua boluri si punem fructele de padure intr-un bol cu crema. Gelatina hidratata se pune putin pe ochi, cat sa se topeasca putin si o turnam jumatate in bolul cu crema alba si jumatate in bolul cu crema si fructe de padure.
Amestecam si dam la rece cremele.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua si se insiropeaza bine. Se monteaza tortul, incepand cu un strat de blat insiropat, un strat de crema alba si crema cu fructe, alt strat de blat insiropat si restul de crema alba si crema cu fructe.
Dam la rece pana a doua zi dimineata. Cu un cutit sau o spatula dezlipim marginile de forma si ridicam usor inelul detasabil.
Ornam cu fructe de padure si ciocolata rasa.
1
eu nu zdrobesc fructele, in schimb nu le scurg dupa ce le spal. Astfel, obtinem si culoare si pastram si gustul.