Tort cu mousse de visine

de Lau in Torturi, 10 Feb 2013 | 4996 vizualizari

 

Pentru blat m-am inspirat de la miremic

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 10 linguri apa
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 200 g faina
  • Crema
  • 300 g visine
  • 300 g frisca
  • 1 lingura gelatina
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 100 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de visine:

Blatul - mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.

Crema - visinile (din compot le scurgem bine si le scoatem samburii). Se paseaza cu blenderul (eu am adaugat si 2 linguri de compot). Mixam frisca bine, dupa care o amestecam cu piureul de visine si gelatina.

Asamblare - asezam prima foaie (insiropam cu compot) adaugam crema (eu am adaugat si cateva visine) ,foaie si insiropam.

Am imbracat tortul cu un strat de frisca si deasupra am turnat ciocolata topita cu smantana 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale