Tort cu mousse de ciocolata si zmeura

de leoflori in Torturi, 17 Apr 2010 | 7445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT  : 
  • 60 gr. nuci/migdale pudra (macinate bine)
  • 100 gr. zahar pudra (60+40)
  • 20 gr. cacao
  • 4 albusuri, 1 vf.sare
  • CREMA :
  • 375 ml. frisca lichida
  • 600 gr. ciocolata
  • 1 pliculet gelatina Dr.Oetker
  • 500 ml. frisca batuta
  • zmeura pt. decor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si zmeura:

BLAT : Amestec migdalele/nucile macinate praf, cu 60 gr. zahar pudra + cacao. Bat albusurile spuma cu 40 gr.zahar pudra + vf.sare.

Se toarna amestecul de migdale/nuci peste albusurile batute si se amesteca usor cu lingura.Punem in forma unsa cu unt si coacem 15 minute la 200 grade.

CREMA : Gelatina se pune la inmuiat in apa, atat cat sa o acopere, timp de 10 minute. Apoi se dizolva la bain-marie, nu se fierbe! La bain-marie se pun 375 ml. frisca, se adauga si cioco  rupta in bucati si se amesteca bine. Se lasa putin la racit, iar cand este calduta se adauga gelatina, se amesteca bine si se pune si frisca batuta. Se omogenizeaza si se toarna peste blatul in jurul caruia s-a pus din nou inelul formei de tort si eventual "un guler" din hartie de copt. Se da la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

18.04.2010, 17:22

ce combinatie imbietoare!!!!!ciocolata,zmeura

leoflori 1

18.04.2010, 21:20

daca n-ar fi zmeurica, lesini de-atata mousse de cioco.
multam pt.vizita Gaby_d.

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema Kinder Bueno