Tort cu mousse de ciocolata si zmeura

de leoflori in Torturi, 17 Apr 2010 | 7638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT  : 
  • 60 gr. nuci/migdale pudra (macinate bine)
  • 100 gr. zahar pudra (60+40)
  • 20 gr. cacao
  • 4 albusuri, 1 vf.sare
  • CREMA :
  • 375 ml. frisca lichida
  • 600 gr. ciocolata
  • 1 pliculet gelatina Dr.Oetker
  • 500 ml. frisca batuta
  • zmeura pt. decor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si zmeura:

BLAT : Amestec migdalele/nucile macinate praf, cu 60 gr. zahar pudra + cacao. Bat albusurile spuma cu 40 gr.zahar pudra + vf.sare.

Se toarna amestecul de migdale/nuci peste albusurile batute si se amesteca usor cu lingura.Punem in forma unsa cu unt si coacem 15 minute la 200 grade.

CREMA : Gelatina se pune la inmuiat in apa, atat cat sa o acopere, timp de 10 minute. Apoi se dizolva la bain-marie, nu se fierbe! La bain-marie se pun 375 ml. frisca, se adauga si cioco  rupta in bucati si se amesteca bine. Se lasa putin la racit, iar cand este calduta se adauga gelatina, se amesteca bine si se pune si frisca batuta. Se omogenizeaza si se toarna peste blatul in jurul caruia s-a pus din nou inelul formei de tort si eventual "un guler" din hartie de copt. Se da la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort merengue cu ciocolata si crema mocca-brandy