Tort cu mousse de ciocolata si capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Torturi, 3 Apr 2015 | 6875 vizualizari

 

De ziua nepotului meu am facut un minunat tort cu mousse de capsuni si ciocolata. Combinatia capsuni-ciocolata este irezistibila asa ca si tortul a fost la inaltime. Un tort cioacolatos, fin, fructat, aromat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • un praf sare
  • Mousse de ciocolata:
  • 500 ml smantana pentru frisca,
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • Mousse de capsuni:
  • 500 ml smantana pentru frisca,
  • 500 ml sirop de capsuni,
  • 2 plicuri gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si capsuni:

Intai se face blatul. Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare, se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Se omogenizeaza totul si se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca incet, cu o spatula. Se incorporeaza faina si cacaoa amestecand incet, de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se fac mousse-urile.

Pentru mousse-ul de capsuni se bate smantana pana se intareste. Se adauga siropul. Gelatina se pune la hidratat in putina apa .Dupa 10 minute se incalzeste usor pana se poate turna in frisca. Se omogenizeaza totul si se da 30 min la frigider.

Pentru mousse-ul de ciocolata, se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde. Smantana se bate si cand e aproape gata, se adauga ciocolata topita. Se omogenizeaza totul apoi se da la rece.

Blatul se taie in trei, pe orizontala. Foile se insiropeaza cu sirop de capsuni.

Pe o tava se pune una din foi, se insiropeaza si se intinde jumatate din mousse-ul de capsuni. Peste acesta se pune jumatate din mousse-ul de ciocolata. Se pune a doua foaie, se insiropeaza si se pune restul de mousse-uri in aceeasi ordine. Se acopera cu ultima foaie.

Tortul se imbraca in frisca si se decoreaza dupa inspiratia momentului. Eu am decorat cu jeleuri apoi am topit 50 gr ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de fructe de padure