Tort cu mousse de capsuni

de Rocsi in Torturi, 1 Ian 2015 | 6093 vizualizari

 

La multi ani dragilor! Noul An sa vina cu sanatate, bucurii, belsug si multe impliniri! Eu va aduc un tort ca sa va fie anul dulce! :)

 

INGREDIENTE

    Pentru blat:

  •         9 oua
  •         9 linguri zahar
  •         45 gr unt
  •         6 linguri lapte
  •         12 linguri faina
  •         3 lingurite praf de copt

    Mousse de capsuni:

  •         350 ml frisca lichida
  •         300 gr capsuni congelate
  •         4 foi de gelatina (7 gr au in total)
  •         3 linguri de zahar

    Pentru insiropat:

  •         1 cana de apa
  •         2 linguri zahar pudra
  •         fasii de coaja de lamaie

    Pentru glazura:

  •         150 ml frisca lichida
  •         120 gr ciocolata alba
  •         trufe pentru decor
  •         bilute de ciocolata pentru decor
  •         felii de portocala pentru decor


Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de capsuni:

Intai de toate punem capsunile la decongelat.

Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum voi alegeti daca coaceti blatul intreg sau foile rand pe rand. Mixam 3 albusuri spuma cu un praf de sare. Cele 3 galbenusuri le mixam cu 3 linguri de zahar, 15 gr de unt topit si 2 linguri de lapte. Incorporam 4 linguri de faina, 1 lingurita de praf de copt, iar la final albusurile, pe care le invartim cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnam compozitia. Dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute, pana este coapta foaia de blat. O scoatem si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte.

Mousse de capsuni: Foile de gelatina le punem la hidratat in apa rece 10 minute. Capsunile le trecem prin blender si facem un piure. Le amestecam cu 3 linguri pe zahar, le punem pe foc pana ce, acesta din urma se topeste. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, atat cat sa fie cald sa punem foile de gelatina si amestecam. Lasam piureul sa se raceasca. Frisca lichida o mixam spuma, turnam piureul de capsuni si amestecam usor cu o paleta.

Siropul: Apa o amestecam cu zaharul pudra, fasiile de coaja de lamaie si le punem pe foc sa fiarba 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca. Oprim 5-6 linguri din mousse. In tava in care am copt blatul asezam prima foaie de blat, insiropam, punem jumatate din mousse, iar blat, insiropam restul de mousse. Asezam si ultima foaie insiropata. Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore. Il scoatem dupa acest timp, il asezam pe un platou, imbracam marginile cu crema oprita.

Glazura: Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, apoi dam deoparte. O turnam usor peste tort, lasam sa curga putin si pe margini. Decoram tortul cu trufe, bilute de ciocolata si felii de portocala! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

03.01.2015, 21:30

Multumesc mult Simona

geoline 1

13.01.2015, 23:37

ce priceputa esti

Rocsi 1

14.01.2015, 10:18

Geo, mai am si eu de invatat! Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese