Blat: Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu praful de copt . Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)
Crema de zmeura si mure: Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura, murele si zaharul si se fierb 10 minute.
Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura si mure.
Continuam prepararea cremei: Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste.
Jeleul de zmeura si mure se amesteca cu crema de mascarpone si frisca.
Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam mouse-ul de fructe de padure peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste putin. Punem cateva zmeure si mure deasupra , apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam, urmand deasupra mouse-ul de fructe de padure si alte cateva zmeure si mure si apoi punem ultima foaie deasupra. Dam din nou la frigider pana ce mouse-ul de fructe de padure se intareste.
Apoi intindem pasta de zahar si acoperim bine tortul , iar deasupra ornam cu flori de zahar...sau dupa imaginatia fiecaruia.
Pofta buna!