Tort cu mere, visine si crema de zahar ars

de madi_marin in Torturi, 3 Oct 2010 | 28562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 20 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema de zahar ars :
  • 1 cana zahar
  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 kg mere
  • 1 canuta cu visine fara samburi
  • Ornare :
  • 1 plic praf de crema de vanilie cu preparare la rece
  • 250 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere, visine si crema de zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul cu cateva picaturi de apa. Cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare  se toarna intr-o tava 25/35 cm.

Merele se curata de coaja si se taie feliute mici. Se pun peste caramel si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 15 minute. Apoi se adauga peste mere visinele.

Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se pun esenta de vanilie,  laptele rece si se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna peste mere si visine. Se da la cuptor.

Intre timp se prepara compozitia pentru blat : se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si esenta de vanilie . Se amesteca cu spuma de albusuri, apoi se adauga faina si praful de copt. Se toarna peste crema de zahar ars bine inchegata si se mai da la cuptor pentru 20-25 de minute. Se da prajitura la rece in tava pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se orneaza cu crema preparata din praf, lapte si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere, visine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort padurea neagra la pahar