Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello

de laura_n in Torturi, 28 Iun 2012 | 10535 vizualizari

 

Acest tort nu este o noutate, dar este o deliciosenie!
Reteta m-a fascinat de cand a postat-o Mirela (miremirc). Ii multumesc mult de tot ca a impartasit-o cu noi. :)
Reteta a suferit cateva modificari, dar acest tort merita fiecare gram depus pe noi :))

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti cu cacao
  • 125 gr unt nesarat
  • 400 ml lapte cocos
  • 5 lg zahar alb
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr crema de branza
  • 200 gr ciocolata alba
  • 20 gr gelatina
  • 150 ml apa
  • 50 gr nuca cocos
  • 100 ml lichior Pina Colada
  • 100 gr ciocolata neagra
  • bomboane Raffaello (cam 20-22 bucati)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello:

Punem untul la topit. Intre timp, macinam biscuitii la robot. Adaugam untul topit peste biscuiti si formam o pasta pe careo intindem uniform intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Asezam bomboanele in cerc si le presam putin in pasta de biscuiti. Dam forma la frigider.

Punem la topit ciocolata alba pe bain marie si dupa ce s-a topit, dam deoparte.

Gelatina o punem la hidratat in apa si o lasam cam 10 min.

Laptele de cocos se pune la fiert cu zaharul si dupa ce a fiert , se adauga lichiorul. Se ia de pe foc si apoi se adauga gelatina si se amesteca bine,bine.

Crema de mascarpone se amesteca cu crema de branza si cu ciocolata alba. Apoi, se toarna usor compozitia de lapte de cocos peste crema si se amesteca pana la omogenizare.

Se scoate forma de copt din frigider si se toarna usor compozitia de crema peste biscuiti.

Atentie! Este posibil ca bomboanele sa se ridice in compozitie, nu va temeti, le puteti presa usor inapoi.

Dati la frigider pentru cateva ore bune si apoi presarati deasupra nuca de cocos sau migdale macinate si turnati un topping de ciocolata neagra topita.

Cu un cutit udat cu apa, decupati de jur imprejurul formei si scoateti inelul. Va aparea un tort foarte frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

susu 1

29.06.2012, 17:27

Laura m-ai convins. Pai la cate minunatii contine cum sa nu fie bun, salvez reteta. Spune-mi te rog se gaseste lapte de cocos conservat sau tre sa iau vreo 5 nuci sa ma vezi ca-n filme pe marginea bordurii incercand s-o sparg

laura_n 1

29.06.2012, 18:12

m-ai facut sa rad! se gaseste peste tot, dar cel mai accesibil este la Kaufland, in rest e cam nejustificat pretul.
si...da, merita facut acest tort

monik80 1

20.03.2015, 15:33

Doamne ce bine arata,si daca e si cu cocos e clar,preferatul meu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake Raffaello