cu margarete
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare apoi se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul si zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si la urma faina in ploaie.Se amesteca cu lingura de lemn ca sa nu se lase albusurile.Se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute intr-o forma dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.
Pentru crema se amesteca bine ouale cu zaharul, faina si lapte (cu telul) se amesteca bine pana devine pasta si se pune la foc mic pana se ingroasa. Se lasa putin la racit, se adauga esenta de lamaie iar cand e racita toata compozitia se adauga margarina. Frisca se bate spuma tare cu mixerul.
Blatul copt si racit se taie in trei parti se insiropeaza cu sirop(zaharul se caramelizeaza apoi se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se lasa la racit).Fiecare foaie insiropata se unge cu crema apoi cu un strat de frisca, iar la final se orneaza dupa preferinta. Eu am folosit margarete si bombonele decorative de la Dr. Oetker.