Tort cu etaj cu nuca si ciocolata

de Isabel in Torturi, 12 Noi 2013 | 6870 vizualizari

 

Este foarte gustos,nuca ii da o savoare aparte...ff bun.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 3 lg ulei
  • o cescuta de lapte(5 lg)
  • 300 g nuca macinata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 lg zahar vanilat
  • 1 borcan(300g)dulceata de visine
  • crema 1
  • 1 pachet de budinca de ciocolata
  • 500ml lapte
  • 3lg zahar
  • 50 g margarina pt copt
  • 0 esenta de rom
  • crema 2
  • 150 g margarina pt copt
  • 5 lg de zahar tos
  • 2 lg zahar vanilar
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • 4 lg cacao o ceasca lapte
  • Sirop
  • 800ml apa
  • zeama de lamaie(3/4)
  • 5 lg zahar
  • Decor
  • 1 pachet frisca
  • 250 ml lapte
  • 1 plic intaritor pt frisca
  • 1 lg zahar vanilat
  • ciocolata neagra cu lapte(50g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu etaj cu nuca si ciocolata:

Blatul:se bat albusurile spuma tare,apoi adaugam zharul vanilat si zaharul tos amestecand bine astfel ca spuma sa ramana tare,apoi punem galbenusurile,praful de copt,coaja rasa de lamaie,laptele si uleiul si amestecam bine si punem si nuca macinata amestecand continu.

Apoi adaugam treptat faina si apoi dulceata de visine(doar boabele, o punem intr-o sita la scurs astfel sa ramana doar boabele) si turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si dam pt 35-40 minute la cuptorul incins in prealabil(200 C).

Crema1:facem budinca cum scrie pe plic,adica punem 400ml lapte la fiert si continutul plicului il amestecam intr-un alt vas cu restul de lapte,esenta de rom si zaharul.

Dupa ce laptele a fiert il luam de pe foc si adaugam amestecul,amestecand bine si punem pt inca 1 min pe foc.Oprim focul si punem margarina amestecand sa se dizolve bine astfel nu va mai face crusta,dar pana o folosim o dam la racit si amestecam din cand in cand in ea.

Crema 2:intr-un vas punem la topit margarina,apoi zaharul tos si vanilat.Cand s-a topit zaharul adaugam laptele si zeama de lamaie,apoi cacaoa si lasam sa fiarba cca 5 min sa se ingroase putin si dam la racit.

Siropul:punem la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie.Dupa ce a fiert o dam la o parte sa se raceasca.

Decor:facem frisca dupa instructiunile de pe plic,adica in vasul de la mixer punem laptele, zaharul vanilat si continutul plicului si mixam pana ce frisca s-a intarit apoi punem plicul cu intaritorul si mixam in continuare si dam la frigider pana la folosire.

Verificam cu scobitoarea daca blatul s-a copt si il scoatem lasam 5 min si incercam sa scoatem din mijloc un blat rotund(eu am folosit un vas oval,astfel am scos din centru rotundul si restul le-am folosit la etaj.Din blatul rotund facem 3 foi si din parti 2 foi.Le insiropam putin separat apoi pe un platou asezam prima faie rotunda si punem o parte de crema de budinca de ciocolata apoi a doua foaie si o parte crema de ciocolata si pe ultima foaie nu punem crema acum ci asezam din partei in centru o foaie pe care punem budinca apoi cealata foaie si pe tot de sus pana jos punem crema de ciocolata.Ornam cu frisca si radem ciocolata.Dam la rece pt 5-6 ore sau peste noapte.

TIPS-URI

1

Foile din parti e greu de facut de aceea cine doreste poate imparti aluatul in doua tavi rotunde de diferite marimi,insa eu nu am avut decat una asa m-am gandit cum sa ii scot fata in cea ovala si pana la urma mi-a iesit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu etaj cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat