Tort cu crema de vanilie si alune

de Dea_Dea in Torturi, 10 Dec 2013 | 10486 vizualizari

 

Este tortul facut de Sf. Andrei!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • CREMA
  • 625 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 gr alune fara sare
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 150 gr ciocolata
  • 25 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida batuta
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si alune:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema:

500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema. La final adaugam si alunele tocate, nu foarte mic.

Sirop:

Se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati , se adauga untul si frisca lichida si se pun pe foc mic sau pe abur sa se omogenizeze. Se lasa la racorit. Se bat si cei 200 ml frisca lichida.

Asamblare:

Blatul se taie in 3 (2 taieturi), se insiropeaza fiecare parte. O felie de blat se pune pe platou si se pune crema 1/3, apoi cealalta parte de blat,crema , iar blat si cu crema ramasa imbracam si tortul. Se imbraca apoi marginile in frisca si se ridica putin , apoi glazuram.


TIPS-URI

1

In loc de alune se poate folosi miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Dea_Dea 1

10.12.2013, 14:10

ione24 1

10.12.2013, 14:11

Se poate folosi faina in loc de amidon la crema???

Dea_Dea 1

10.12.2013, 23:25

Ione da se poate! Cu amidon este crema mai fina!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu branza, cacao si scortisoara