blat
Crema
sirop:
Blat: ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema.
Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt,nuca de cocos, se amesteca bine.
Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste;se face testul cu scobitoarea
Crema: se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se aduga amidonul apoi cate putin lapte.
Se amesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema.
Se lasa la racit si se adauga zeama de la lamaie.
Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita.
Se insiropeaza blatul se pune crema apoi gemul, se pastreaza un pic pentru ornat, se pune al doilea blat, se insiropeaza si restul de crema.
Se orneaza dupa preferinta. Eu am decorat cu flori din pasta de zahar.