Tort cu crema de iaurt

de Pushaa in Torturi, 20 Dec 2013 | 6380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400gr iaurt cu fructe/simplu
  • 1 plic de gelatina
  • 250 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr zahar pudra
  • pentru ornat:
  • piscoturi
  • cateva capsuni
  • ciocolata
  • frisca
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • cateva picaturi esenta (rom/vanilie)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt:

 Mod de preparare:

    Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Se bate bine albusul pana devine o spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, uleiul si zaharul vanilat si se adauga in spuma de albusuri, cu miscari usoare, de jos in sus. Se incinge cuptorul la 170 grade C (foc mediu). Se amesteca praful de copt cu faina si se cern. Se adauga apoi la aluat si se amesteca pana devine uniform.

  Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diam. de 24 cm. Se toarna aluatul si se coace cca. 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca 10 in forma, apoi se rastoarna (daca aveti forma de tort cu inel detasabil, deschideti cu grija inelul).

   Crema: Se hidrateaza gelatina. Se amesteca iaurtul cu zaharul, zaharul vanilat si gelatina pana devine un amestec cremos. Se bate frisca si se incorporeza in iaurt. Se lasa la frigider (este bine sa fie facuta cu  o zi inainte)

   Pentru insiropat: Se pun toate ingredientele de la sirop intr-un vas, la foc tare, cca. 5 minute. Se lasa la racit si se adauga in el esenta de rom.

  Asamblare: Se sectioneaza blatul in trei parti egale. Se insiropeaza, pe rand, fiecare blat si se aseaza pe un platou, prima foaie de blat - un strat de crema, a doua foaie de blat - un strat de crema apoi ultima foaie de blat.

   La final am dat un strat de frisca pentru a-l uniformiza, am pus piscoturile, le-am legat ca sa stea drepte, apoi am turnat ciocolata topita cu putina frisca lichida si cateva capsunele sa arate bine.

Serviti va rog!

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici