Tort cu crema de ciocolata, crema de branza si visine

de mirela0911 in Torturi, 3 Iul 2014 | 5098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 2 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 ml frisca
  • 150 g ciocolat cu lapte
  • 100 g visine fara samburi
  • Pentru crema de branza:
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml frisca
  • 100 g visine fara samburi
  • Mai trebuie:
  • apa + zahar dupa gust pentru insiropat
  • frisca pentru ornat
  • bombonele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata, crema de branza si visine:

Blat: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu praful de sare si zaharul adaugat cate o lingura. Se pune apa, uleiul, coaja de portocala si galbenusurile pe rand amestecand usor. Faina si praful de copt se amesteca apoi se toarna in ploaie amestecand cu miscari usoare pana la omogenizare. Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute (sa treca testul scobitorii). Dupa racire se taie blatul in trei.

Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pune la foc frisca impreuna cu ciocolata rupta bucatele pana ce aceasta se topeste. Se omogenizeaza si se da la rece pentru cel putin o ora. Se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa.

Crema de branza: Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate frisca si se pune peste branza amestecand usor pana la omogenizare.

Pe un platou se aseaza un blat. Se insiropeaza apoi se unge cu crema de branza. Se pun deasupra visinele apoi cel de-al doilea blat. Se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata (pastram 2-3 lg pentru ornat). Se pun visinele deasupra apoi ultimul blat. Se insiropeaza apoi incepem ornarea tortului dupa imaginatie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata, crema de branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi fructe de pădure