Tort cu crema de branza, afine si ciocolata

de Criss in Torturi, 20 Noi 2013 | 14317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Bilute de branza si cocos: 
  • 250 g branza dulce de vaca 
  • 50 g nuca de cocos 
  • 50 g zahar 
  • 2 galbenusuri de ou 
  • 3 linguri de amidon
  • Blat de ciocolata: 
  • 4 oua 
  • 4 linguri zahar 
  • 50 g ciocolata topita
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri faina 
  • 2 linguri amidon 
  • 3 linguri cacao 
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • Crema de branza
  • 350 g branza de vaca
  • 4 linguri zahar pudra(sau dupa gust)
  • 300 g afine (din congelator)
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 300 ml frisca batuta
  • Glazura
  • 150 g ciocolata (am pus 100 cu lapte si 50 neagra)
  • 50 ml frisca lichida
  • Bordura:
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza, afine si ciocolata:

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul,  se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul si uleiul, apoi se adauga ciocolata topita, faina amestecata cu amidon, cacao si praf de copt. Rezulta o compozitie densa si vartoasa dar care va deveni pufoasa si aerata in momentul in care se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura. Se toarna compozitia de ciocolata peste bilele de branza si se coace prajitura la foc mic in cuptorul preincalzit 30 minute. (Se incearca cu o scobitoare, pentru siguranta.)

Pentru crema, se hidrateaza gelatina in apa. 

Afinele decongelate se zdrobesc cu blenderul vertical sau doar cu o furculita, daca va place sa ramana si fructe intregi in crema. Branza se amesteca cu 4 linguri zahar pudra si se bate cu mixerul. Se pun afinele peste branza, se amesteca, apoi se adauga frisca batuta. Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi impreuna cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a topit, se adauga gelatina hidratata in putina apa. Se amesteca bine pana cand toata gelatina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa nu mai fie fierbinte, apoi se toarna peste crema de branza.Pe o tava se pune inelul detasabil, se aseaza blatul si peste blat se pune crema de branza.

Se pune tortul in frigider pentru 2 ore, dupa care se scoate inelul, se toarna deasupra glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatie si preferinta.

Eu am facut o bordura gen dantela, din ciocolata neagra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza, afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

anamariacraciun 1

05.12.2013, 20:28

Arata foarte bine tortul! imi poti spune ce dimensiune are forma pentru tort?

ramona_manoliu 1

27.06.2014, 10:39

Vai cum arata!!!!

janette 1

27.06.2014, 10:40

Cum a-ti procedat cu decorul de pe marginea tortului???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Sumegi