Printisorul nostru a implinit 6 anisori, am vrut sa-i pregatesc un tort supriza si cautand si recautand dupa idei, m-am oprit la acest minunat tort care se pregateste la mine acasa de o vesnicie :). Tortul e gustos si de efect datorita baretelor si ale bomboanelor, doar ca are o singura problema majora, trebuie tinut in frigder pana in momentul servirii ca sa nu se inmoaie crema.
Si acum reteta, nu?? :)
Ingrediente pentru o tava de 33*24:
Ingrediente decor:
Mod de preparare:
Se pot face doua blaturi, cum am facut eu sau se poate face un singur blat care se taie pe jumatate. Personal imi place sa fac doua blaturi ca sa nu ma chinui cu taiatul si mai ales ca sa iasa drept.
Fiecare blat se face in urmatorul mod: 3 galbenusuri se freaca cu 125g zahar pana devin cremoase, apoi se adauga 1/2 lingura cacao amara, 1/2 plic praf de copt, 6 linguri coca-cola si 125g faina si se amesteca bine.
Separat se bat foarte bine 3 albusuri cu 75g zahar, iar compozitia rezultata se amesteca cu galbenusurile de mai sus.
Blaturie se coc separat intr-o tava cu dimensiunile mai sus amintite. Coapte se lasa la racit.
Pana se racesc blaturile se pregateste crema. Asadar, se pun la fiert 700ml lapte, iar separat se amesteca intr-un bol budincile cu 10 linguri de zahar si cu diferenta de 100ml de lapte. Cand laptele incepe sa clocoteasca se incorporeaza cu budinca si se lasa totul la fiert pana cand aceasta s-a ingrosat.
Fiarta se lasa la racit. Crema cand e calduta, nici foarte fierbinte, nici foarte rece, se freaca cu un pachet de unt. Peste crema rezultata se pune nuca de cocos si se amesteca bine.
Asamblare 1: Se ia un blat se insiropeaza cu cateva linguri de coca-cola, se pune crema peste el si apoi se pune al doilea blat, care la randul lui a fost insiropat cu coca-cola.
Apoi se topeste ciocolata cu lapte, pe bain-marie sau la microunde.
Asamblare 2: Cu ciocolata topita se imbraca tortul apoi pe marginile tortului se pun barete de kinder, una cate una. Cand tortul e imbracat cu baretele de ciocolata se da la frigider pana cand se intareste ciocolata de deasupra. La sfarsit se pun bombonelele de m&m si se poate servi.
Sa nu uitati sa-l tineti la frigider pana in momentul servirii!!!! ;) Se poate transporta foarte usor intr-o cutie de tort cu diametrul de 41 cm, in cazul acesta.