Blat
Crema cacao
Crema cocos
Decor
Blat
1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana cand isi tripleaza volumul.
2. Peste galbenusuri turnam uleiul, laptele, cognac-ul, esenta de vanilie si incorporam cu ajutorul mixerului.
3. Cernem 1 cana de faina in galbenusuri si incorporam cu mixerul.
4. Incorporam albusurile in compozitia cu galbenusurile (prima data punem doar 3 lg de albusuri spuma iar apoi punem restul ;) cu ajutorul uneui spatule.
5. Cernem restul de faina amestecata cu praful de copt in compozitie si incorporam gentil cu ajutorul spatulei.
6. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 24 cm. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand trece testul scobitorii.
Crema de cacao
1. Batem ouale cu zaharul intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia se ingroasa. Aveti grija sa bateti continuu.
2. Cand s-a ingrosat luati vasul deoparte, puneti cacaoa si zeama de portocala si amestecati energic.
Crema de cocos
1. Luam 100 ml lapte si il amestecam cu amidonul, iar restul il punem la fiert.
2. Cand laptele da in fiert, adaugam zaharul, oul batut si amesecam bine.
3. Dupa 5 minute punem amidonul dizolvat si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa.
4. Luam vasul de pe foc, adaugam untul, coaja de portocala si fulgii de cocos. Incorporam totul cu ajutorul unei linguri.
Asamblare
1. Dupa ce s-a racit complet, taiem blatul in 3. Tapetam o tava detasabila cu hartie de copt si punem o felie de blat, peste care turnam crema de cocos calduta. Punem a 2-a felie de blat, o ungem cu crema de cacao, iar peste aceasta punem ultima felie. Lasam cateva ore in frigider.
2. Scoatem tortul si il rastunam pe platou, il ornam cu frisca batuta si felii de clementina.
1
Daca vi se pare prea mare cantitatea de amidon, puteti pune mai putin. Eu am folosit amidon de la o firma naturista si n-am fost multumita de el, mi-a dat de furca... Nu se mai inchega...:(