Tort cu ciocolata si capsuni

de Laly in Torturi, 8 Sep 2011 | 4547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4oua
  • 1 1/2 cesti cu faina
  • 2 cesti cu zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • CREMA GANACHE DE CIOCOLATA:
  • 300 gr ciocolata amaruie de menaj
  • 400 ml frisca lichida
  • un borcan compot de visine 
  • GLAZURA:
  • 210 gr ciocolata amaruie
  • 165 ml frisca lichida
  • 40 gr unt moale
  • capsuni pentru decor
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

BLATUL:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul,adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu margarina sau ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.Se taie blatul pe trei nivele.

CREMA:

Punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca pe baie de abur.Mestecam continuu pana cand ciocolata se topeste complet.Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit complet dam la frigider cateva ore pana se intareste ciocolata. Scoatem samburii la visine si punem la scurs. Batem crema racita bine pana isi dubleaza volumul.Adaugam visinele din compot si omogenizam incet,ca visinele sa-si pastreze forma.

GLAZURA:

Incalzim frisca pana la punctul de fierbere (atentie sa nu de in clocot), apoi o adaugam peste ciocolata taiata bucatele mici si mestecam continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Adaugam frisca din nou pe foc si adaugam untul mestecand cu telul bine sa nu ramana vreo bucatica de unt netopita.
Lasam la racit cateva minute.

ASAMBLARE:

In tava in care am copt blatul punem prima foaie de blat pe care o insiropam cu zeama de la compot.Punem o parte din crema,blat insiropat si apoi crema.Punem si ultimul blat.

Punem tortul deasupra unui gratar si turnam ciocolata, astfel incat sa acopere tot tortul. Ornam cu frisca, capsuni trase in ciocolata si frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

irena 1

04.03.2012, 21:17

Bun si frumos prezentat !

Laly 1

04.03.2012, 21:35

Simona poti pune ce doresti in interior.Eu am avut ramase visine din compot,capsunile le papase copilul

cocolina 1

30.05.2012, 19:21

foarte bun si delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta cu fructe