Tort cu ciocolata

de nico_nico in Torturi, 4 Noi 2010 | 5852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5linguri faina,
  • 5linguri zahar,
  • 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie.
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 300ml lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 50gr ciocolata,
  • cacaua,
  • 1 esenta rom,
  • 250gr margarina
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar,
  • 150ml apa,
  • 1esenta rom.
  • Decor:
  • 200ml frisca,
  • bombonele decorative.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Pentru blat se bat albusele spuma tare cu un praf  de sare apoi adaugam zaharul si se pun galbenusurile, praful de copt dizolvat cu zeama de lamaie si la urma faina.Se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit timp de 20-25minute.

 Pentru crema se pun pe foc ouale amestecate cu laptele si faina pana se ingroasa se ia de pe foc si se adauga ciocolata, cacaua si esenta de rom.Se lasa la racit si apoi se amesteca cu margarina. 

Pentru sirop se caramelizeaza zaharul pana are o culoare maronie apoi adaugi apa si lasi sa fiarba cateva minute pana se dizolva zaharul, tragi de pe foc si adaugi esenta de rom.Se lasa la racit. Frisca se bate cu mixerul pana se intareste.

Blatul de tort se taie in doua pe verticala si inca in doua pe orizontala obtinand 4 blaturi de tort patrate.Fiecare blat se insiropeaza cu siropul de zahar si se umplu foile cu crema de ciocolata.Se decoreaza cu frisca si bombonele decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Minitort panza de paianjen