Batem albuşurile cu un praf de sare până cînd obţinem o spumă foarte tare.
Adăugăm treptat gălbenuşurile şi zahărul şi esenţa. Mixăm în continuare. Adăugăm treptat făina cu grijă pentru a nu distruge spuma, amestecăm totul cu o lingură prin mişcări de jos în sus.
Scoatem 3 linguri de compoziţie pe care o amestecăm cu o lingură de cacao.
Turnăm compoziţia deschisă la culoare într-o formă de tort 23 cm, tapetată cu hârtie pentru copt.
Adăugăm din loc în loc compoziţia cu cacao. Punem tava în cuptorul încâzit, timp de coacere 30-35 de minute, facem proba cu scobitoarea.
Lăsăm blatul să se răcească şi apoi o tăiem în două.
Crema:
Batem smântâna pentru frişcă până când are o consistenţă tare.
Amestecăm ness-ul cu lichiorul.
Adăugăm treptat în frişcă zahărul şi pasta de cafea, în final adăugăm gelatina.
Ungem primul blat cu mai mult de jumătate din cremă.
Aşezăm al doilea blat deasupra.
Îmbrăcăm tortul cu cremă şi-l ornăm cu ciocolată rasă şi bomboane de ciocolată.