Acest tort a fost vedete aniversarii!!! Nu e prea greu de realizat doar rabdare multa sa ai!!!
Foile se fac din cate 4 ouă. Se bat albuşurile pe baie de aburi împreună cu zahărul (cantiatea totală se împarte în trei) şi zahărul vanilat până se obţine o spumă tare. Am facut fiecare foaie pe rand. Se coace în formă de tort, tapetată cu foie de pergament unsă cu unt, la foc slab şi cu uşa cuptorului întredeschisă cca. 60 de minute
Pentru cremă se bat ouăle cu zahărul pe marginea maşinii de gătit până se înfierbântă bine, se adaugă ciocolata dizolvată în puţin lapte şi se lasă compoziţia să se răcească. Se freacă untul spumă, se adaugă aromele şi trepat compoziţia de ouă după ce s-a răcit. (Eu nu am mai avut rbdare la aceasta etapa si am dizovlat untul in crema, a iesit o crema delicioasa!!!)
Cu această cremă se umplu foile de bezele.
1
Se decorează cu frişcă bătută şi fulgi de cicolată.