Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

de iry-gabriela in Torturi, 4 Aug 2013 | 13637 vizualizari

 

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit asa cum mi-am dorit ...zic eu!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 6 oua,
  • 9 linguri de apa rece,
  • o cana de zahar,
  • o cana de faina,
  • un praf de sare si 4 linguri de cacao.

pentru crema:

  • 2 galbenusuri,
  • 500ml lapte,
  • 200gr zahar ,
  • 5 linguri de faina ,
  • 3 plicuri de zahar vanilat si 1/2 pachet unt.

pentru sirop:

  • 200ml cafea preparata,
  • o lingura de zahar si esenta de rom
  • .pentru ornat avem nevoie de frisca din 400gr de smantana si o cana de zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema de vanilie:

Pentru inceput pregatim blatul astfel:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul si apoi adaugam cele 9 linguri de apa si batem bine pana se formeaza o crema spumoasa. In crema astfel obtinuta se adauga putin cate putin din albusurile batute spuma avand grija sa nu se lase compozitia. Apoi se va adauga faina amestecand de jos in sus,iar la final se va adauga si cacaoa. Separat se unge o forma de tort cu ulei si se va tapeta cu faina dupa care se va adauga compozitia si se va da tava la cuptor bine incins pentriu 40 de minute.

Cat se coace blatul pregatim crema astfel:Galbenusurile le vom bate cu zaharul,peste care vom adauga apoi laptele si apoi zaharul vanilat. Vom pune pe foc si vom amesteca incontinuu pana se va ingrosa. Apoi se va da deoparte si se va lasa la racit dupa care se va adauga untul. Cand blatul este gata copt si apoi bine racit se va taia in trei parti si se va incepe asamblarea.

Fiecare blat in parte se va insiropa cu siropul facut din cafea zahar si esenta,dupa care se va adauga un strat de crema ,apoi iar blat ,sirop,crema si la final blat si el bineinteles insiropat.

Frisca o preparam din smantana si zahar pe care le batem bine cu mixerul ( nu stiu ce s-a intamplat dar nu prea mi-a iesit frisca asa cum trebuia asa ca am pus-o la congelator sa se intareasca pentru a o folosi).

Dupa ce am pus si ultimul blat l-am insiropat si apoi l-am ornat cu frisca si cu diverse stelute din zahar cumparate din oras.

Sper sa va placa !

TIPS-URI

1

la blat se poate folosi zahar pudra pentru a se topi mai usor cand se vor bate galbenusurile

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni