Tort cu blat de aproape macarons

de Brindusa in Prajituri, 2 Iul 2010 | 7206 vizualizari

 

Macarons sunt niste biscuitei foarte raspanditi in Franta. Se fac din albus de ou si faina de migdale. Destul de dificil de facut. Eu sunt la prima runda in razboiul cu macarons si de data asta au invins ei :D. Ca sa nu arunc bunatate de compozitie, am facut un fel de blat de tort. Urmeaza runda a2a. Va tin la curent cu desfasurarea ostilitatilor. :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 140 g pudra fina de migdale
  • 238 g zahar pudra
  • 45 g cacao Olandeza neagra
  • 3 - 4 oua mari albusul, la temperatura camerei

Pentru crema

  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • sucul de la 2 portocale
  • 3 linguri de zahar pudra
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1 portocala
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de aproape macarons:

Blatul

  1. Ca sa faci pudra de migdale mixeaza bine migdale fara coaja intr-un robot de bucatarie. Pudra rezultata trebuie sa fie foarte fina.
  2. Adauga in robot zaharul si cacaoa si mixeaza, ca pudra rezultata sa fie fina.
  3. Pregateste o tva rotunda (28 cm diametru sau mai mica) cu hartie pergament unsa cu unt.
  4. Bate albusurile mai intai la viteza medie, pana ce se fac ca o spuma usoara ce-si pastreaza putin forma. Continua sa bati la viteza mare, pana ce spuma se inareste, devine lucioasa si-si pastreaza bine forma.
  5. Incepe sa incorporezi pudra de migdale, amestecand cu o paleta de jos in sus. In timpul asta invarteste castronul. In felul acesta albusurile nu pierd din aerul din ele. Incearca sa nu amesteci de mai mult de 50 de ori.
  6. Pune amestecul in tva rotunda.
  7. Lasa tava sa stea 30 minute in loc uscat si racoros (ca sa se usuce putin bezeaua)
  8. In timpul asta incalzeste cuptorul la 410 C (temperatura foarte mare)
  9. Dupa 30 min. pune tava in cuptor , la mijloc si imediat redu focul la 180 C. Pune in usa, ca sa nu se inchida total, o lingura de lemn. Coace asa timp de 20 - 30 minute, pana ce blatul e  moale, dar ferm la atingere.
  10. Ca sa scoti blatul din tava, dupa ce l-ai scos din cuptor  lasa 2 minute la racit si apoi toarna putina apa fierbinte in tava, sub hartia de pergament. Inclina tava ca sa ajunga apa peste tot. Lasa 15 secunde si  scoate-l usor. Pune-l pe un gratar sa se raceasca.
  11. Pentru crema amesteca toate ingredientele bine, pune crema peste blat si lasa la frigider cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de aproape macarons" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Brindusa 1

03.07.2010, 22:43

eclerash, cand am vrut sa pun biscuiteii in tava, in loc sa stea frumos se labartau. In tava de tort compozitia a stat frumos.

mena29 1

03.07.2010, 22:48

Ai dreptate Julie

gaby_duceag 1

03.07.2010, 23:01

hihihi, brandusha))si eu ma lup cu macaronarii), la mine nu se labarteaza, dar nu fac acel "guleras" asa ca devin ducesse si nu macarons,dar cred ca-i grozav tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone