Tort cu bezea si doua creme

de mirela0911 in Torturi, 21 Noi 2011 | 12460 vizualizari

 

De cand am vazut tortul pe blog la Miha, i-am pus gand rau. Asa ca l-am facut in acest week-end. Nu pot sa zic decat ca a fost super super super delicios. A fost foarte laudat iar eu trebuie sa-i multumesc pentru idee "cofetaresei" noastre , Miha. Multumesc tare mult! Ca si ingrediente nu e chiar la fel, dar ideea e aceeasi.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 6 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare

Pt. blatul de bezea:

  • 6 albusuri
  • 200g zahar
  • 1/4 lgt. otet
  • un praf de sare

Pt. crema 1:

  • 100g ciocolata alba
  • 120 ml frisca lichida
  • 1 lg sirop de menta

Pt. crema 2:

  • 100g ciocolata amaruie
  • 120 ml frisca lichida
  • 1 lg coniac (eu nu am pus pentru copii)

Pt. ornat: 

  • 200 ml frisca lichida
  • 4 tablete de ciocolata amaruie
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea si doua creme:

Se incepe cu blatul de bezea. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se toarna zaharul, otetul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Se toarna aceasta spuma intr-o tava rotunda (diametrul de 26 cm) de tort tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se da la cuptor la foc mic pentru o ora sau mai mult. Bezeaua trebuie sa fie uscata si o culoare aurie. Se scoate cu grija din tava si se desprinde cu grija de hartie. Se lasa sa se raceasca.

Blatul: Se bat albusuile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se adauga pe rand, se amesteca usor, la fel si uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca prin rasturnare de cateva ori dupa care se toarna aluatul in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 de grade pentru cca 30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit pe un gratar. Se taie in doua pe orizontala.

Crema 1: Intr-o craticioara se pune la foc mic frisca si ciocolata alba rupta bucatele. Se aduce la punctul de fierbere, dupa care se ia de pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit. Se mixeaza apoi pana devine ca o spuma, adaugandu-se si siropul de menta. Se pune la rece pana in momentul folosirii.

Crema 2: Se procedeaza la fel ca si la crema cu ciocolata alba.

Asamblare tort: Se aseaza pe un platou, jumatatea de blat taiat, se stropeste putin cu un sirop facut din apa si zahar, se pune crema de ciocolata, se aseaza cu grija blatul de bezea, se unge cu crema de ciocolata alba si se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat. 

Cele 4 patratele de cioco si 50 ml frisca se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata, se lasa la racit si se toarna deasupra tortului pe mijloc. Se intinde frumos spre exterior, iar restul de frisca se bate si se orneaza tortul dupa imaginatie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea si doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Cameo