Imi place sa fac combinatii,uneori imi ies alteori nu,dar eu incerc ,nu ma las.
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul ca la bezea, se adauga galbenusurile, unul cate unul si la final plicul de creme ole de ciocolata. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o forma de tort, unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu cca 25-35 minute. Se lasa la rece.
Crema
Se pun intr-un bol praful de crema, smantana, laptele si zaharul si se mixeaza pana devine o crema spumoasa.
Glazura:
Apa, zaharul si cogniacul pe foc sa fiarba, se adauga ciocolata rupta bucatele, se lasa pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. La final se adauga untul si se amesteca continuu pana se topeste si untul. Se lasa la racit.
Asamblare:
Peste blatul racit se aseaza crema, se intinde uniform si se baga la frigider. Dupa vreo ora se scoate si se toarna glazura inca calduta. Se orneaza cu capsuni. Se pot pune capsuni si in crema, bucatele mai mici. Se tine la rece cca 2-3 ore, apoi se portioneaza.
1
glazura am facut-o pe baie de abur e mai sigur asa.