Acest minunat tort l-am facut pt ziua de nastere a fratelui meu...a avut mare succes.
PT BLAT:
PT CREMA:
PT SIROP:
PT DECOR:
Pregatim prima data blatul:
separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si la sfarsit faina si cacao.
Compozitia obtinuta o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(probam cu scobitoarea).Cand e copt lasam la racit in cuptorul stins.
Prepararea cremei:
Rupem ciocolata neagra si cea cu lapte bucatele si o punem la topit la baigne-marie.Intre timp batem frisca bat cu vanilina.
Cand ciocolata e topita o luam deoparte si adaugam peste frisca batuta,amestecand cu miscari usoare,cat sa incorporam totul,dupa care dam la rece pana se intareste putin,timp in care facem un piure din zmeura si zahar pudra,pe care il trecem printr-o sita sa eliminam samburii.
Scoatem crema din frigider si adaugam peste ea piureul de zmeura,amestecam usor si daca mai este nevoie mai lasam putin la frigider.
Preparam ciocolata calda dupa instructiunile de pe plic.
Taiem blatul in 3 si ne apucam de asamblarea tortului:
Punem pe un platou(o farfurie) o felie de blat,umezim cu ciocolata calda racita si punem un strat de crema,acoperim cu alta felie,umezim si punem restul de crema,apoi acoperim cu alta felie de blat pe care o vom umezii.
Lasam la rece sa se compacteze,apoi decoram dupa plac cu frisca colorata cu cacao,zmeura si picaturi de ciocolata.
1
daca doriti deasupra fiecarui strat de crema puneti cateva bobite de zmeura.