Tort cadou

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 13 Noi 2016 | 5439 vizualizari

 

Un tort fin cu blat de bezea cu alune, blat de morcov cu alune, crema de vanilie, crema de branza si alune caramelizate.

 

INGREDIENTE

Blat de bezea:

  • 6 albusuri
  • 140 g alune coapte nesarate
  • 2 linguri amidon
  • 140 g zahar
  • un praf de sare

Blat de morcov:

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 70 g alune
  • 50 g morcov ras marunt
  • 25 g unt
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt 82% grasime
  • vanilie

Crema de branza:

  • 500 ml smantana pt frisca 33% grasime
  • 400 g crema de branza
  • 3 linguri zahar pudra

Krantz de alune:

  • 200 g alune coapte fara sare
  • 100 g zahar

100 g cicolata alba

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou:

Pentru blatul de bezea mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la foc mediu pana se rumeneste bine si devine crocanta.

Puteti coace un singur blat intr-o tava mai mare sau doua blaturi in aceeasi tava.Eu am copt intr-o tava mai mare si apoi l-am taiat in doua pentru a obtine doua blaturi de marimea dorita.

Pentru blatul de morcov mixam albusurile spuma cu praful de sare si apoi cu zaharul.Separat frecam galbenusurile peste care adaugam untul topit si apoi morcovul ras marunt. Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma apoi alunele coapte macinate amestecate cu praful de copt. Punem compozitia in  tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 40-45 de minute.

Pentru crema de vanilie amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi adaugam treptat laptele amestecand bine cu telul. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingoase amestecand continuu. Dupa ce se raceste complet, amestecam crema cu 200 g unt moale.Punem untul in crema treptat amestecand cu telul.

Pentru crema de branza mixam smantana pentru frisca, adaugam zahar pudra dupa gust.Daca este nevoie adaugam si un plic de intaritor de frisca. Amestecam usor frisca batuta cu crema de branza.

Pentru krantz-ul de alune caramelizam zaharul, adaugam alunele coapte si repede rasturnam continutul pe o planseta umezita. Maruntim alunele caramelizate cu ajutorul unui sucitor.

Pentru asamblare asezam un blat de bezea, crema de vanilie si krantz, blatul de morcov, crema de branza si krantz, ultimul blat de bezea.Imbracam tot tortul in crema de branza. Am pus doua folii de aluminiu peste tort pentru a imita forma panglicilor care leaga un cadou.Am imbracat tot tortul in krantz, apoi am indepartat folia si pe fasiile ramase albe am asezat 3 figurine cadou pe care le-am facut din ciocolata alba topita.

Pentru funda de cadou( care la mine a iesit mai mult un fluturas ) am topit ciocolata alba peste care am presarat krantz de alune.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Andra_Constantinescu 1

19.11.2016, 15:51

Wow! Ce frumos e!

Dulciuri cu Georgiana 1

19.11.2016, 16:28

Multumesc frumos !

danaamanolesei 1

16.10.2017, 08:31

A fost delicios! F placut gustul delicat de morcov din blat. Bezeaua a mers la 150grade, a la long (vreo ora, tot incercand). Per total a luat destul timp - vreo 4h, dar a meritat. Nu se simte f mult bezeaua, dar compenseaza krantz-ul, facut din nuci Multumiri pt reteta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ness si vanilie