E o reteta absolut delicioasa (postata de KikenHana pe culinar.ro) destul de usor de facut, iar combinatia banane+ciocolata e geniala.
Preparati blatul:
Puneti ouale cu zaharul intr-un vas si bateti cu mixerul la viteza mare 5-7 minute, pana cand compozitia devine albicioasa, se ridica si e spumoasa. Amestecati intr-un alt vas faina cu cacaua, si turnati apoi treptat peste compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura pana compozitia devine omogena. Turnati apoi uleiul si esenta de vanilie si amestecati usor sa se incorporeze. Turnati aluatul in tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Coaceti pentru 20-25 minute. Cand e gata scoateti blatul si lasa-ti-l la racit, iar apoi taia-ti-l in doua.
Preparati umplutura:
Taiati bananele pe lung, iar apoi feliati-le. Intr-o cratita puneti cele 2 linguri de zahar cu cele 3 linguri de apa si puneti pe foc mic, amestecand din cand in cand pana cand zaharul s-a dizolvat, iar siropul incepe sa-şi schimbe usor culoarea.Puneti bananele in cratita si amestecati usor. Lasa-ti-le 3-4 minute, intorcandu-le cu grija din cand in cand. Lasa-ti-le apoi sa se raceasca. Bateti frisca (300 ml) si lasa-ti-o deoparte. La bain-marin topiti ciocolata (200gr), iar cand e gata, luati cratita de pe aburi si incorporati frisca batuta. Puneti marginea tortierei pe o farfurie si puneti primul brat, insiropa-ti-l, iar apoi turnati deasupra jumatate din spuma de ciocolata si puneti deasupra bananele caramelizate, peste care turnati restul de spuma si asezati al doilea blat, pe care apoi il insiropati. Dati la frigider pana preparati glazura.
Pregatiti glazura:
amestecati zahaul cu cacaua, apoi adaugati frisca lichida si apa
Pune-ti pe foc mestecand mereu pana ce incepe sa fiarba bine dupa care lasati sa fiarba 5-10 minute amestecand in continuare,strecurati sa nu ramana cocoloase de cacao, lasati sa se racoreasca si adaugati gelatina muiata in apa, amestecati bine.
Eu am folosit pt ornare trandafiri facuti din ciocolata plastica