acest tort l-am facut pt soacra mea, care si-a serbat ieri ziua de nastere....ii mai spun o data La multi ani din suflet ! ( bica ii spuneau nepotii acum treia ani cand mi-am cunoscut sotul si asa i-.am zis si eu...si inca ii mai zic,...)
ciocolata amaruie se topeste cu 50 ml frisca, se amesteca bine si se da la racit. se procedeaza la fel cu cea de lapte. se fac budincile pe rand, fiecare cu 300 ml lapte, pt a iesi mai tari. se lasa sa se raceasca ff bine.
se bate frisca fff tare . jumatate din frisca se amesteca cu ciocolata amaruie si apoi cu budinca de ciocolata rece. cealalata jumatate de frisca se amesteca cu budinca de caramel si ciocolata cu lapte.
se taie tortul in trei ( al meu a fost gata taiat) si se unge primul rand cu crema de ciocolata amaruie, apoi se pune al doilea blat si se unge cu crema de ciocolata cu lapte. blaturile se insiropeaza bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom.
peste ultimul rand de blat nu se mai pune crema, se ormeaza cu frisca si fructe, dupa gust.
1
va recomand sa faceti blatul de tort in casa, oricat de rau v-ar iesi cred ca e mai bun decat cel cumparat...eu din lipsa de timp am folosit cumparat, dar a fost oribil...parca era de paie...